Etusivu
Ylläshilla
Kuvia
Hinnasto
Tekemistä
Ajankohtaista
Yhteystiedot
Varaus
Vuokrausehdot
Linkit
Kumppanit
 

Ajankohtaista

 
29.4.2017 KESÄ TULEE!

YÖTÖN YÖ - Tule nauttimaan yöttömän yön auringosta Ylläkselle! Ylläshilla tarjoaa mitä hienoimmat puitteet retkellesi. Meidän kesähinnat ovat oikein kukkaroystävälliset.                                 

KALASTUS - Ylläksen ympäristössä on runsaasti upeita kalastuspaikkoja. Kesänkijärvi on metsähallituksen istutusjärvi, jossa on runsaasti luonnonkalaa - harria, ahventa, haukea ja istutettuja kirjolohia.  Äkäslompolojärvi on luonnonkalainen, ainakin pilkillä saa paljon ahvenia. Äkäslompolojoki on oikein hieno harrijoki, sieltä on saatu hyviä saaliita. Järjestämme myös lohensoutua Tornio-Muoniojoelle, yhteistyössä Kylmämaan Ohjelmien kanssa.

UINTI - Ylläshillan lähellä on kaksi järveä - Kesänki- ja Äkäslompolojärvi, molempiin matkaa Ylläshillasta reilu kilometri. Äkäslompolojärvessä on oikein hieno hiekkainen uimaranta. Mökin takana on luonnontilainen pulahduslampi, jossa virtaa raikas tunturipuro.

LINTUBONGAUS - Äkäslompolojärven pohjoisrannalla on leveän pitkospuureitin varrella lintubongaustorni.

AKTIVITEETTEJA - mm. patikointi, pyöräily, soutu, melonta, frisbeegolf ja tosimoni muu harrastus ja elämys onnistuvat Ylläshillasta oikein hyvin. Golf -kentälle on n. 60 km.

SUOMEN LAPPI JA SEN LUONTO ON USKOMATON ELÄMYS KAIKKINA VUODENAIKOINA! TERVETULOA KOKEMAAN SE YLLÄKSELLE JA YLLÄSHILLAAN!

27.2.2017 TALVILOMAT OVAT ALKANEET!

Tule Ylläkselle ja Ylläshillaan hiihtolomalle ja nauttimaan huikaisevasta kevättalvesta!

4.1.2017 HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017!

Toivotamme teille kaikille ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2017!

5.12.2016 TARJOUSHINTA!

Tule viettämään joulun tai uuden vuoden aikaa Ylläshillassa perheesi tai ystäviesi kanssa! Tarjoamme joulukoristellun, tunnelmallisen, kodikkaan ja korketasoisen mökkimme sinulle edulliseen hintaan. Keskellä valkoista lunta ja upeaa Lapin luontoa!

24.10.2016 JOULU ON JO OVELLA

Tule viettämään tunnelmallinen joulu tai uusi vuosi Ylläshillassa ja Ylläksellä! Puhdasta, valkoista lunta on varmasti ja revontuliakin näkyy. Ylläshilla odottaa vieraitaan juhlavarusteissa: jouluvaloja sisällä ja ulkona, joulukoristeita sisätiloissa ja koristeltu aito joulukuusi kuistilla. Tervetuloa!

4.10.2016 RUSKA

Täällä Ylläksellä on nyt ihanan aurinkoiset säät ja maisema monivärinen. Ensimmäiset pakkasyöt on jo koettu. Luonto maalaa uusilla väreillä maisemaa. On hienoa kuljeskella luonnossa ja ihailla tunturimaisemaa.

18.7.2016 NYT POMIMAAN HILLOJA!

Ylläksellä on hyvät hilla- eli lakkamaat. Parhaillaan on hieno sato poimittavaksi näitä jaloja marjoja. Tule hillaan ja Ylläshillaan!

1.6.2016 ERÄMESSUT

Olemme Riihimäen kansainvälisillä Erämessuilla 9.-12.6.2016 näytteilleasettajana Kolarin kunnan osastolla U440. Erämessut ovat Suomen suurin ja monipuolisin alan tapahtuma ja sillä on pitkä perinne. Joka toinen vuosi metsästyksen, kalastuksen, retkeilyn ja luonnon harrastajat ja ammattilaiset kohtaavat alan kaupallisen tarjonnan sekä valtakunnallisten järjestöjen asiantuntijat, ks. www.eramessut.fi

Messutarjouksena 10%:n alennus majoitushinnasta Ylläshillassa.

TAVATAAN MESSUILLA!

24.4.2016 AURINKOISET HIIHTOLADUT VIELÄKIN YLLÄKSELLÄ!

Muualla Suomessa ei ole enää lunta - Etelä-Suomessa ovat jo krookukset kukassa - mutta täällä Lapissa ja Ylläksellä on lunta vielän paljon, noin 85cm!  Täällä hiihdellään aurinkoisilla laduilla, pilkitään, ajellaan läskipyörillä pitkin hankia ja kuljeskellaan kantohangilla pitkin tuntureita! Melkein kaikki ladut ja myös suurin osa rinteistä ovat edelleen auki.

Tulkaapa kipinkapin tänne nauttimaan kevättalvesta!

6.2.2016 MAGIC LAPLAND -filmi YOUTUBESSA

Vieraamme Roman Oumanski Israelista on tehnyt hienon filmin youtubeen lomastaan joulukuussa 2015 Suomen Lapissa, Ylläksellä ja Ylläshillassa. Katso tästä linkistä:

https://www.youtube.com/watch?v=69ONZagJy-A

Kiitos, Roman! Lämpimästi tervetuloa uudelleen!

26.11.2015 LUMIKAUSI ALKAMASSA!

Ylläksellä on lunta jo reilut kolmekymmentä senttiä ja hiihtolatujakin avattuna 94km! Talvikauden avajaiset ovat 27.-29.11. ja niin uusi lumi-ilojen aika taas alkaa.

Varaa kotipesä reissullesi Ylläshillasta niin voit viettää kaikellalailla huoletonta lumilomaa!

Tervetuloa Ylläshillaan, kelomökkimme odottaa sinua!

 

4.9.2015 MEILLÄ ON NYT MYÖS MAKSUTON WI-FI!

Ylläshillassa on nyt upouusi langaton internet -yhteys. Se on vieraittemme vapaasti käytettävissä ilman eri maksua. - Tervetuloa Ylläshillaan!

18.7.2015 MAASTOPYÖRÄREITTI YLLÄS-LEVI

Ylläs-Levi -maastopyöräreitti avataan tänään virallisesti ja juhlallisesti. Reitti kulkee läpi Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ja on puiston ensimmäinen maastopyöräreitti. Tarjolla on kolme erilaista reittiä, pisin 50km. Ylläksen ja Levin välisen reitin kokonaispituus on 60km. Maastopyöräkartta.

Tule maastopyöräilemään Lapin upeassa luonnossa! Myös monipuoliset reitit retkipyöräilyyn ovat tarjolla. Majoitu mukavasti Ylläshillassa, meillä tavalliset polkupyörät kuuluvat majoitushintaan.

5.4.2015 HUIKAISEVA KEVÄTTALVI PARHAILLAAN

Pääsiäinen ja huikaiseva kevättalvi on nyt parhaimmillaan Ylläksellä. Vielä kerkiät hiihtämään ja laskettelemaan ja muihinkin talven rientoihin. Tule Ylläshillaan!

4.1.2015 HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2015!

Hyvää alkanutta vuotta 2015 teille kaikille!

20.12.2014 YLLÄKSELLÄ LUMIKIVAA!

Suuressa osassa Suomea kaipaamme lunta kovasti. Ylläksellä on hieno talvi. Luonnonlunta on tällä hetkellä noin 50cm, rinteitä on juuri nyt auki 12/63 ja hissejä 10/28. Perinteisen hiihdon latuja on käytössä 150/330 km, koko valaistu latuverkosto 38 km on hiihdettävänä ja moottorikelkkareittejäkin on käytössä 160/410 km. Merkittyjä lumikenkäreittejä on auki jo 10/44 km.

Tulkaapa Ylläkselle ja Ylläshillaan talvitunnelmiin!

8.12.2014 VIETÄ UUSI VUOSI YLLÄSHILLASSA!

Tule ystävien kanssa ottamaan uusi vuosi vastaan Ylläksellä! Ylläshilla on vapaana 28.12. alkaen. Viikkohinta vain 1925€!

9.10.2014 SINISIÄ HETKIÄ YLLÄSHILLASSA JA YLLÄKSELLÄ

Kaamos

Kaamos alkaa luomaan verhoaan Ylläksen ylle. Päivä päivältä pimeys ottaa valtaa valolta ja Lappi vaipuu pimeään hiljaisuuteen. Tule nauttimaan tästä lumoavasta tunnelmasta Ylläshillan lämpimään tunnelmaan. Tämän tunnelman saavutat parhaiten sinä hetkenä, jolloin se pieni päivänkajo muuttuu illan tummuuteen.

Ensilumenladut

Tervetuloa nauttimaan ensilumen laduista Ylläshillaan. Kun Lappi alkaa kylmetä ja lunta tuiskuttaa, niin seuraa latuhoitajan päiväkirjaa Ylläs.fi sivuilla. Sieltä näet milloin pääsee hiihtämään. Ylläshillassa on aina jouluun saakka todellisen edulliset hinnat vain 150€/vrk ja mökkiinhän mahtuu jopa 10 henkeä.

Talvikauden avajaiset

Ylläksen Talvikauden avajaiset ovat 28.-30.11.2014, siispä talvikautta avaamaan Ylläkselle. Paljon tekemistä koko perheelle! Tai kokoa vaikkapa kaveriporukka ja lähde viettämään pikkujouluja!

Viikko 49 ja itsenäisyyspäivä

Viikko 49 on perinteisesti suosittu viikko Ylläksellä. Silloin on jo väkeä mukavasti liikkeellä. Ravintolapalvelut toimivat ja kaamoksen syvässä syleilyssä on kaikkea kivaa tekemistä. Tule vaikka isommalla porukalla. Jos teitä on yli 10 henkeä, niin järjestämme naapurimökeistä samantasoista majoitusta.

Joulu ja uusivuosi

Tule nauttimaan näistä sydäntalven juhlista jouluisesti koristeltuun Ylläshillaan Tee varauksesi pian niin voit viettää ikimuistoisen joulun tai riehakkaan uudenvuoden hyvin varustellussa kelomökissämme.

 

23.7.2014 YLLÄKSELLÄ MONENMOISTA LOPPUKESÄLLÄKIN!

Tervetuloa Ylläkselle ja Ylläshillaan näin kypsän kesän aikanakin! Luonto on mitä moni-ilmeisin nautittavaksi ja koettavaksi. Yhteisiä aktiviteettejä kaipaaville löytyy vaikka mitä - lentopalloturnaus 25.-26.7., rullahiihtokisat 2.8., Ylläsjärven regatta 1.-3.8., Kansani on lauluni trilogian kolmas osa syyskuussa, näytelyitä, taidetta muun muassa. Tule mukaan ja majoitu Ylläshillaan!

26.4.2014 KIITOS, VIERAAMME!

Talvisesonki on kestänyt pitkälle kevääseen. Vielä tällä hetkellä täällä Ylläksellä on täysin hiihdettävät ladut ja lasketeltavat rinteet. Maastossa on paljon lunta ja teiden varsilla on valtavia auran tekemiä lumikasoja. Ylläksen tunturialue on siirtymässä pikkuhiljaa kevääseen ja kesään. Tänään on Ylläksellä rakennettu urakalla porukalla linnunpönttöjä ja tulevien kesätapahtumien suunnittelu on pitkällä. Niistä vähän myöhemmin lisää.

Me Ylläshillan isäntäväki kiitämme lämpimästi teitä, hyvät vieraamme kuluneen sesongin aikana. Kiitos, että valitsitte Ylläshillan lomapaikaksenne - moni teistä uudelleen! Kiitos palautteistanne vieraskirjassa ja sähköposteissa!

Tervetuloa uudelleen!

22.2.2014 TULE LUMIPARATIISIIN!

Kaipaat varmasti lunta loskan, pimeyden ja kosteuden keskellä! Tule siis Ylläkselle, joka on nyt varsinainen lumiparatiisi: kaikki 63 rinnettä auki, kaikki 330 km latuja auki, lunta n. 80cm ja monenlaista lumitekemistä! Tämä on vielä mahdollista tänä talvena!

Mukava kotipesä lepoon ja yhteiseen oloon on Ylläshilla -kelomökki, jonka lämmin syli odottaa teitä. Kysy vaikka lyhyempääkin majoitusaikaa, info@lumihilla.fi

20.12.2013 HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2014!

Toivotamme kaikille vieraillemme ja yhteistyökumppaneillemme Rauhallista ja Onnellista Joulua sekä Onnea ja Hyvää Oloa alkavana Uutena Vuotena 2014!

Ylläshillan isäntäväki

11.7.2013 YLLÄKSEN RETKIVIIKKO 13.-20.7.2013

Heinäkuu lähenee puolta väliä ja samoin starttaa Ylläksen retkiviikko tulevana lauantaina. Viikko huipentuu Ylläs Soikoon! tapahtumaan. Retkiviikon tarjonnasta löytyy ohjelmaa moneen makuun: patikointiretkiä, ratsastusta, rumpurentoutusta, lohensoutua, perhokalastusta, melontaa, juoksutapahtumaa, sauvakävelyä, pyöräilyä, elokuvaa ja vähän luentoakin.

Liikutaan yhdessä tuntureilla, metsässä, järvellä, joella, taidegalleriassa, kylämiljöössä…


Tervetuloa Ylläkselle ja Ylläshillaan viettämään koko perheen retkiviikkoa!

23.5.2013 KESÄLLÄ JA RUSKAN AIKAAN LAPPIIN JA YLLÄKSELLE!

Lappi, tunturit ja upea luonto! Ylläksellä on mahdollisuus monivivahteiseen, erilaiseen lomaan myös kesällä, värikylläisestä ruska-ajasta puhumattakaan. lumihilla.fi- ja yllas.fi -sivuilla on paljon tietoa mahdollisuuksista, millaiseksi loman voi suunnitella. Hyttysiä ei kannata pelätä, sillä hyvät varusteet ja hyttysmyrkyt pitävät ne loitolla. Jotkut vieraamme ovat sanoneet, että poroja on näkynyt enemmän kuin hyttysiä.

Ylläshilla on hyvä paikka tukikohdaksi ihanaan kesään tuntureilla - juuri sellaiseen, millaiseksi sinä itse sen haluat!  Otathan yhteyttä info@lumihilla.fi, puh +358 50 4600 323 tai varaustiedustelu-lomakkeella!

6.5.2013 MÖKKITAPAHTUMA 23.-24.4.

Meillä oli ilo esitellä 23.-24.4. Ylläshillaa ja palvelujamme n. 120 matkanjärjestäjälle Moskovasta, Pietarista, Muurmanskista, Ukrainasta, Kazakstanista ja Valko-Venäjältä. Matkailunedistämiskeskuksen järjestämän Venäjä-Ukraina Ylläs - Work Shopin yhteydessä osallistujilla oli mahdollisuus tutustua myös muutamaan mökkiin, mukana Ylläshilla ja naapurimme Hillankukka. Uuttu-Kalle kertoili kodassamme tarinoita Lapista ja haltijoista, antoi lapinkasteita ja tarjoili kaarnikkamehua.

Lumihilla Oy:n palvelut ovat kokonaiselämyksellisiä eli majoituksen lisäksi järjestämme myös ateriapalveluja, kuljetuksia, ohjelmapalveluja ym. asiakkaittemme toivomusten mukaisesti.

17.3.2013 UPEAT REVONTULET JÄLLEEN!

Ylläs on maailmassakin ainutlaatuinen revontulitunturi! Tule kokemaan revontulet, ne voi nähdä vieläkin! Lisätietoa täältä. Ja - majoittumaan tietenkin Ylläshillaan.

22.1.2013 KYSY TARJOUSTA, esim. VKO 8!

Tarjoamme Etelä-Suomen hiihtolomaviikon erikoishinnalla 1800 euroa. Ota mukaan vaikka Mummo ja Ukki, kummit tai kavereita sekä perheen hauva ja vauva! Tasokkaaseen Ylläshillaan mahtuu jopa 10 henkeä ja pienemmälläkin porukalla mukavasti.

Kannattaa kysyä muitakin viikkoja ja myös tehdä oma tarjous!

8.1.2013 TAPAHTUMIA JA TEKEMISTÄ

 TAPAHTUMIA JA TEKEMISTÄ!

Park Jam by Mountain Dew

21.02.2013 - 28.03.2013, Sport Resort Ylläs

Mountain Dew Junior Parkissa kisaillaan ja parhaat palkitaan Mountain Dew tuotteilla!

Kellokkaan Luontoillat

21.02.2013 - 25.04.2013, Luontokeskus Kellokas

Luontoillat torstaisin klo 18. Luontoilloissa kuullaan luonnon asiantuntijoita ja harrastajia. Luennolla tulevat tutuksi eläimet, tähtitaivas, revontulet, retkeily, luontoharrastus, valokuvaus sekä luennoitsijan oma luontosuhde.

Tarinoita Äkäslompolosta

21.02.2013 - 18.04.2013, Lapland Hotel Ylläskaltio

Kalervo Niskakosken tarinoita Äkäslompolosta Lapland Hotel Ylläskaltion aulassa torstaisin klo 19.00 ajalla 21.2-18.4.2013. Vapaa pääsy! Tervetuloa!

Ladyt lumella

14.03.2013 - 17.03.2013, Sport Resort Ylläs

Ladyt Lumella! Luvassa jälleen hulvatonta menoa ja hauskanpitoa. Ammattitaitoiset kouluttajamme opettavat teidät jokaisen laskemisen ihmeellisiin saloihin.

Ylläksen Telluviikko

17.03.2013 - 24.03.2013, Ylläs-Ski

Telemark-laskijoiden viikko alkaa lajin perusteiden koulutuksella. Viikko huipentuu Tellut allas - taivas Ylläs offarikurssiin, jossa luvassa takapihatemmellystä telluilla kaiken tasoisille offareille haluaville!

Taiga Stand Up

20.03.2013 - 20.03.2013, Taiga Ravintolamaailma

Taiga Stand Up! Esiintymässä Teemu Vesterinen, Fredi Lilius ja Ilkka Kivi.

Tellut Allas - Taivas Ylläs 2013

20.03.2013 - 24.03.2013, Ylläs-Ski

Takapihatemmellystä telluilla kaiken tasoisille offareille haluaville!

Jukka Poika Taigassa

21.03.2013 - 21.03.2013, Taiga Ravintolamaailma

Kaija Kärkinen & Ile Kallio

22.03.2013 - 22.03.2013, Y1 Ski Pub, Ylläs-Ski

Livemusiikkia tunturissa!

Taiga Stand Up

27.03.2013 - 27.03.2013, Taiga Ravintolamaailma

Taiga Stand Up! Esiintymässä Jape Grönroos ja Mikko Vaismaa.

PMMP Taigassa

28.03.2013 - 28.11.2013, Taiga Ravintolamaailma

Audi Rinnerieha

28.03.2013 - 29.03.2013, Ylläs-Ski

Audi Rinnerieha on koko perheen hauska ja vauhdikas rinnetapahtuma!

Laura Närhi Taigassa

29.03.2013 - 29.03.2013, Taiga Ravintolamaailma

Costello Hautamäki & Acoustic Trio

29.03.2013 - 29.03.2013, Y1 Ski Pub, Ylläs-Ski

Livemusiikkia tunturissa!

Apulanta Taigassa

30.03.2013 - 30.03.2013, Taiga Ravintolamaailma

Jukka Poika Taigassa

31.03.2013 - 31.03.2013, Taiga Ravintolamaailma

Pirtukirkossa tanssitaan huhtikuu-toukokuu

01.04.2013 - 04.05.2013, Lapland Hotel Äkäshotelli

Lapland Hotel Äkäshotellin ja Ylläskaltion hotelliasiakkaalla viihderavintolan ohjelmamaksut sisältyvät huonehintaan Tervetuloa pyörähtelemään parketille!

Taiga Stand Up

03.04.2013 - 03.04.2013, Taiga Ravintolamaailma

Taiga Stand Up! Esiintymässä Marko Kämäräinen ja Tomi Haustola.

Coverbändi Cool Operator Pikku-Berliinissä

05.04.2013 - 06.04.2013, Taiga Ravintolamaailma

Coverbändi Cool Operator Pikku-Berliinissä. Tapahtuma on ilmainen.

Aki Louhela

05.04.2013 - 05.04.2013, Y1 Ski Pub, Ylläs-Ski

Livemusiikkia tunturissa!

Aikuiset Kevätrinteillä

11.04.2013 - 14.04.2013, Ylläs-Ski

Hauska ja rento aikuisten laskettelutapahtuma Ylläksen kevätrinteillä! Tule mukaan oppimaan uutta ja nauttimaan rinteistä ammattitaitoisten vetäjien johdolla!

Pave Maijanen

12.04.2013 - 12.04.2013, Y1 Ski Pub, Ylläs-Ski

Livemusiikkia tunturissa!

24h kisa

12.04.2013 - 13.04.2013, Sport Resort Ylläs, Ylläs1 gondoli

24h on joukkuekisa/yksilökisa jossa lasketaan 24h pe klo 17.00 - la klo 17.00! Joukkueeseen kuuluu 3 henkilöä ja vähintään yksi kerrallaan rinteessä. Voittajajoukkue/yksilö on se, joka ehtii laskea eniten mäkeä 24 tunnin aikana.

Stand Up Kelekka Taigassa

13.04.2013 - 13.04.2013, Taiga Ravintolamaailma

Stand Up Kelekka Taigassa. Esiintymässä Sami Hedberg, Ismo Leikola, Tommi Mujunen ja Jussi Simola.

Taiga Stand Up

17.04.2013 - 17.04.2013, Taiga Ravintolamaailma

Taiga Stand Up! Esiintymässä Ali Jagangiri ja Rich Lyon.

Jesse Kaikuranta Taigassa

18.04.2013 - 18.04.2013, Taiga Ravintolamaailma

Heikki Salo

19.04.2013 - 19.04.2013, Y1 Ski Pub, Ylläs-Ski

Livemusiikkia tunturissa!

Mofy Girls 2013

26.04.2013 - 28.04.2013, Ylläs-Ski

Mofy Girls kerää kokoon nuoret naislaskijat Ylläksen kevät hangille! Ota alle sukset tai lumilauta ja lähde mukaan oppimaan uutta sekä pitämään hauskaa hyvässä ja rennossa porukassa! Tapahtuman alaikäraja on 18.

Timo Rautiainen & Valtteri Tynkkynen

26.04.2013 - 26.04.2013, Y1 Ski Pub, Ylläs-Ski

Livemusiikkia tunturissa!

Mofy Camp 2013

26.04.2013 - 28.04.2013, Ylläs-Ski

Mofy Camp Ylläksellä nyt kolmatta kertaa! Mofy Camp on nuorille laskijoille ja lumilautailijoille suunnattu laskuleiri, jossa harjoitellaan hyppyjä ja reilejä parkissa ja hieman sen ulkopuolellakin!

Master Of Ylläs 2013

29.04.2013 - 01.05.2013, Ylläs-Ski

Laskukauden päätöstapahtuma ja Vapun riemua! Tule mukaan laskemaan, nauttimaan ja juhlimaan!

Tellut Allas - Taivas Ylläs Spring Camp

02.05.2013 - 05.05.2013, Ylläs-Ski

Tellukansan kokoontuminen kevään viimeisillä hangilla!

Tori- ja Metsäpäivät 2013

06.09.2013 - 08.09.2013, Luontokeskus Kellokas

Tori- ja Metsäpäivät - tunnelmia savotoilta. Perinteiset päivät sisältävät savottahenkisiä elämyksiä, tuoksuja ja musiikkia. Ruskalomasi kohokohta, tervetuloa!

 

22.11.2012 YLLÄS ON REVONTULIEN TUNTURI!

Nyt on erittäin upea Ylläs Twilight time eli luonnonvalojen aika ja Ylläksellä on hyvä mahdollisuus nähdä revontulet! Parasta katseluaikaa on 23.11.2012-15.2.2013. Revontulet näkyvät pohjoisella taivaalla silloin kun taivas on kirkas ja pilvetön. Parasta revontulien katseluaikaa ovat tunnit keskiyön molemmin puolin. Tähtitaivas, kuu ja valkoinen hanki valaisevat myös yötä, joten pimeyttä ei tarvitse pelätä. Tule revontulien tunturille!

19.10.2012 TALVEN TUNTUA JO YLLÄKSELLÄ!

Ylläksen terveisiä: "Pakkasta on jo ollut menneellä viikolla ihan kivasti, ainakin sen verran, että sormet on saanut kylmäksi. Luntakin tuprutteli." Mittari on näyttänyt jo -10 astetta. Talvi ja sen riemut ovat jo ihan ovella!

10.10.2012 TALVISTA TEKEMISTÄ!

Hiihto -  Tule hiihtämään Ylläkselle:

 • Sähköinen latukartta
 • Latuja 330 km
 • Valaistua latua 38 km  
 • Ensimmäiset ladut avataan yleensä lokakuussa heti pakkasten tultua
 • Hiihtolatujen korkeus merenpinnasta 191 - 540 m
 • Kaikki ladut soveltuvat myös luisteluhiihtoon
 • 15 latukahvilaa
 • 25 laavua ja kotaa
 • 2 koiralatua
 • 2 koirapolkua 
 • Välinevuokraamoita
 • Voitelupalveluita
 • Hiihtokouluja

Ylläshillasta pääset laduille vaikka omasta pihasta. Äkäsjärvi - Kesänkijärvi –ladulle on n. 300m. Kesängin kahvioon on matkaa 3,5km ja Latvamajalle 6km. Suosittuja hiihtoretkiä ovat Myllylenkki, Lainion lumikylä, Velhon kota, Tunturin ympäri, Isometsän nousu, Kotamajan lenkki. Haavepalo, missä voit ihailla 7 tunturin maisemaa.

 

Laskettelu - Tule laskettelemaan Ylläkselle: 

Ylläshillasta pääset kätevästi rinteisiin rinnebussilla, autolla tai taksilla. Ylläksellä on 63 rinnettä niin lapsille kuin aikuisille, aloittelijoille kuin taitajille, laskettelijoille, lumilautailijoille kuin telemarkinkin harrastajille. Lapsille omat hiihtomaat, pomppurinne, seikkailumetsä, formulamäki, tenava- ja perherinteet sekä koulurinteet.

Ylläksellä on Park- ja Street -rinteet. Maailmancup-rinne, Fis-vauhtirinne, Superrinne ja Haipakka. Maailmancup-rinne on Suomen ainoa FIS:n hyväksymä Super-G ja syöksyrinne.

Yksitoista rinneravintolaa tarjoaa aina sopivan levähdyspaikan virvokkeineen.

Lautailu
- Ylläs-Skin Fun park ja Junior park, Sport Resort Ylläksen Ylläspark ja Mountain Dew Juniorpark antavat tilaa.

 

Telemark - Ylläs on SE telemark-tunturi.

 

Offarit - Ylläksen rinnealueiden ulkopuolella aukeaa rajattomat mahdollisuudet off-piste hiihdolle.

 

Moottorikelkkailu - Tule kelkkailemaan Ylläkselle:

Ylläkseltä löytyy yhteensä 410 km moottorikelkkareittejä, joista 300 km on hoidettuja. Reiteiltä on liitynnät myös muille reiteille aina valtakunnan rajojen ylitse. Ylläksen ohjelmapalveluyrittäjät vuokraavat kelkkoja ja opastavat mielellään kelkkailun saloihin. He tarjoavat myös monenlaisia kelkkasafareita lähelle ja kauas.

 

Muut aktiviteetit. - Ylläksellä on erittäin monipuolinen tarjonta erilaisia talven aktiviteetteja.

Huskysafarit, Porosafarit, Lumikenkäily, Luistelu, Ratsastus, Avantouinti, Pilkkiminen, Potkukelkkailu jne. Annamme mielellämme lisätietoja ja järjestämme ne puolestanne.

Mökissämme on myös hyvä talvileikkivarustus - pulkat, liukurit, potkukelkka yms.

 

Revontulet - Tule Ylläkselle ihastelemaan revontulia. Revontulia näkyy keskimäärin joka toinen yö syyskuusta – huhtikuuhun.

 

Kulttuuri

Musiikkitapahtumia mm. Ylläs Jazz Blues, Laurinkappelin konsertit ja laulelmat ja Riemuliiterin iloiset tanssit keskiviikon ruispuuroineen. Paljon näyttelyjä ja kulttuuritapahtumia Kellokkaassa.

 

9.5.2012 Uudistuksia Ylläshillassa

Huollamme ja uudistamme kelomökkiämme kaikenaikaa. Vappureissulla vaihdoimme saunaan uuden Harvia Kivi -kiukaan. Makoisat löylyt sillä saakin! Viime kesänä vaihdoimme uusiin kaikki mökin sängyt. Perheen taiteilija Kaisa on maalannut uudet taulut makuuhuoneisiin. Parven rottinkisohvat saivat uudet patjat Raijan taitavin käsin verhoilemina. Kaikenlaista muutakin on tehty pikkuhiljaa.

Tervetuloa nauttimaan myös kesästä ja syksystä Ylläshillassa ja Ylläksellä!

 

4.11.2011 VIETÄ TUNNELMALLINEN JOULU LAPISSA!

Vietä läheistesi kanssa tunnelmallinen joulu Ylläshillassa! Mökki on varustettu joulukuntoon hillitysti koristellen. Joulukuusen voitte koristella itse vaikkapa yhdessä lasten kanssa. Ja voitte nauttia hiljaisuudesta ja joulurauhasta mahtavan jouluisen luonnon keskellä.

Ota yhteys pikapikaa ja pyydä tarjous! info@lumihilla.fi

 

14.9.2011 On aika varata kaamosaikaa ja kevättalven viikkojakin!

Ruskan jälkeinen kaamosaika lähestyy - se on hiljainen ja rauhoittava Ylläksellä. Kokeile, miltä tuntuu rauhoittua Ylläshillassa tummassa Ylläksen hiljaisuudessa tai silloin kun maiseman valaiseva ensilumi sataa marraskuussa! Myös vuodenvaihde ja kevätviikot tulevat pian joten varmista, että saat lomallesi sopivan ajankohdan!

24.5.2011 Ylläksellä tapahtuu

Näistä linkeistä Ylläksen monipuolisiin tapahtumiin, luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä erilaisiin aktiviteetteihin.

2.5.2011 Kiitos hienosta sesongista!

Ylläshillassa on ollut kuluneen sesongin aikana todella paljon vieraita, mikä on meille isäntäväelle mieluisa asia. Lämmin kiitos teille, arvoisat vieraamme!

Olemme saaneet teiltä palautetta - sekä kiitosta että kehitettävää. Kiitos myös siitä! Pyrimme kehittämään mökkiämme ja palveluamme mahdollisuuksiemme mukaan. Olemme välittäneet Ylläksen alueesta vastaaville ne palautteet, mitä olette antaneet itse alueesta ja sen palveluista.

Kävimme huoltamassa viikolla 17 Ylläshillan kesäkuntoon - siivousta, ikkunoiden pesua, vuodevaatteiden tuuletusta, astioiden pesua, puuhuoltoa, paikkojen järjestelyä jne jne. Mökin omistajalla riittää aina puuhaa yllinkyllin. Teemme sen mielellämme, jotta vieraillamme olisi hyvä loma.

Tervetuloa kesävieraat! Hyvää kevättä ja kesää kaikille asiakkaillemme!

Ylläshillan isäntäväki

29.3.2011 Asiakaspalautetta maaliskuussa 2011

"Upea lomaviikko Ylläksellä on takana. Kelit suosivat, rinteet ja ladut olivat loistokunnossa. Mökki palveli meitä paremmin kuin hyvin, minä sen tiesinkin jo siellä käyneenä, nyt sen tietävät muutkin!  Lapset tykkäsivät peuhata yläkerrassa, kodassa paistuivat letut, makkarat ja lohet vatsan täytteeksi. Erityismaininnan saa lasten potkukelkka, joka aiheutti monet kiljahdukset, riemuntäytteiset lapsille, kauhunsekaiset vanhemmille :). Eli SUURKIITOKSET! Jään odottamaan elokuuta ja poikien jo perinteistä Ylläksen kalareissua."

Ylläshillan isäntäväki kiittää palautteesta! On mukava kuulla, että lomanne oli hyvä ja nautitte olosta Ylläksellä ja Ylläshillassa! Myös meille on tositärkeää, että vieraamme viihtyvät ja lomaodotukset täyttyvät.

7.3.2011 Pieni kansani laulu -esitykset jatkuvat taas elo-syyskuussa

Tämä herkkä ja koskettava Pieni kansani laulu -musiikkinäytelmä pohjoisesta sitkeydestä esitetään elo-syyskuussa jälleen Ihmisen Ringissä Ylläksen Äkäslompolossa.

Lippuja saa Tuula Ruokaselta Kylmämaan Ohjelmat Oy:stä

6.2.2011 Asiakaspalautetta tammikuussa 2011

"Ihana lomaviikko Ylläksellä on takana. Lapin luminen luonto, 
hiljaisuus ja erittäin viihtyisä mökki lumosivat meidät. Kiitos - loma
oli erittäin onnistunut kaikin puolin. Kartta nettisivuillanne oli hyvä
ja tarpeellinen kun iltapäivän hämärässä saavuimme Äkäslompoloon.

Mökki on tosiaan korkeatasoinen, siellä oli hyvin tilaa meille. Sisustus,
värit, valaisimet yms. on maulla valitut. Varustus oli runsas. Meistä oli
hienoa, että astiat olivat laadukkaita, hillityn valkoisia, laseja oli joka
lähtöön ja tarjoiluastioita, kattiloita yms. oli riittävästi. Perheemme
kokki oli iloisesti yllättynyt kun veitsiä oli monenlaisia ja ne olivat
kaikki tosi teräviä!!!

Joka päivä saunoimme, parin kerran jälkeen oppi, miten saa hyvät ja
höyryisät löylyt. Takkaa käytimme myös joka päivä. Kun sen sytytti
ohjeen mukaan, ei ollut mitään vaikeuksia.

Kiitos - loma oli tosiaan erittäin onnistunut ja oikeasti Ylläshilla oli
ihan yli odotusten, kaikki toimi ja kaikki oli huomioitu. Nyt jaksaa
taas tätä arkipäivää."

Ylläshillan isäntäväki kiittää palautteesta! Mekin olemme
hyvin iloisia ja tyytyväisiä, kun vieraamme viettävät ansaitse-
mansa loman oikein onnistuneesti.

7.1.2011 ONNELLISTA VUOTTA 2011!

Kiitämme vieraitamme ja yhteistyökumppaneitamme lämpimästi kuluneesta vuodesta ja toivotamme teille kaikille ja läheisillenne ONNELLISTA ALKANUTTA VUOTTA 2011! Terveyttä, iloa ja hyvää oloa!

Tervetuloa Ylläshillaan!

Ylläshillan isäntäväki/ Lumihilla Oy

23.12.2010 Rauhallista Joulua!

Ylläshillan isäntäväki toivottaa teille kaikille ja läheisillenne Rauhallista Joulua ja Onnellista alkavaa Uutta Vuotta!

6.11.2010 Joulu tai Uusi Vuosi Ylläshillassa!

Koe ikimuistoinen Joulu tai Uusi Vuosi Ylläksellä. Kysy tarjous Ylläshillasta!

Ylläksen Talvi 2010-2011 - esite R-kioskeilta, matkatoimistoista, urheiluliikkeistä, liikenneasemilta

TALVIKAUDEN AVAJAISIA vietetään 19.-21.11.2010

Lisää tietoa kaikesta mahdollisesta yllas.fi

19.9.2010 Lomalle Ylläkselle syksylläkin!

Mukava ja rentouttava loma edellyttää hyvää ja rauhallista kotipesää, johon majoittua. Kun suunnittelet lomaasi Ylläksellä tai lomamatkaasi Ylläksen kautta, muistathan ainutlaatuisen Ylläshillan Äkäslompolon Nilivaarassa. Kelomökki vailla vertaa!

 

Ylläs ja sen upea luonto on koettavissa aina. Ruska-aika ja syyskausi on meneillään ja kaamos kohta alkamassa. Tekemistä riittää kulttuurin, luonnon ja liikunnan ystäville. Lapset on otettu hyvin huomioon tässä kokonaisuudessa. Tässä toiminnallisia maistiaisia ja lisää sivulla yllas.fi

 

Ylläksen Talvi 2010-2011 - esite on ilmestynyt ja sitä saa mm. R-kioskeilta

 


NORDIC FITNESS SPORTS PARK – SAUVAKÄVELYPUISTO

 

Lähtöpaikat löydät Äkäslompolosta Luontokeskus Kellokkaasta ja Ylläsjärveltä länsirajalle tulevan parkkipaikan alapuolelta, lämpöladun varrelta. Puistosta löytyy 11 erilaista reittiä, yhteispituudeltaan 127 km. Ylläksen reitit ovat vaihtelevia ja myös korkeuseroja ja vaativuutta löytyy. Reitit kulkevat pääosin hyväpohjaisilla latureiteillä, joten ne tarjoavat loistavan pohjan sauvakävelylle. Ainutlaatuista Ylläksen reiteille on se, että ne kulkevat osaltaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueella.

 

TREK BIKE PARK YLLÄS  ja  MAASTOPYÖRÄILY  

 

YLLÄKSEN RASTIT, iltarastit 27.5.-23.9.2010. Rasteja voi lähteä etsimään myös milloin vaan, sillä Äkäslompolon ja Kuertunturin alueilla on kiintorastiverkosto.

 

LUONTOKESKUS KELLOKAS 

 

Luontokeskus Kellokas tutustuttaa sinut Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontoon ja monipuolisiin retkeilymahdollisuuksiin. Kellokkaasta löytyvät myös kahvila Ylläs Café Milli, Galleria Kellokas, Ylläksen Matkailuyhdistys ry ja Kolarin kunnan matkailuneuvonta, Ylläksen matkailuinfo.

 

Kellokkaan tapahtumat ja vaihtuvat näyttelyt löytyvät tästä linkistä.

 

 

PYHÄN LAURIN KAPPELIN syyskauden ohjelma

 

 

PALLAS – YLLÄSTUNTURIN KANSALLISPUISTO

 

 

YLLÄS GONDOLI

 

Koe Ylläksen huippu Ylläs1-gondolilla. Gondoli pyörii kesällä 19.6. - 4.10.2010 päivittäin klo 10 -16. Huipulle on avattu uusi Historia-polku, joka kertoo laskettelun historiasta Ylläksellä. Reitille tulee myös maisemataulu, josta voi tunnistaa läheiset tunturit.

 

KONIJÄNKÄN KOTIELÄINPIHA  

 

Kotieläinpihalla pääset tutustumaan poroihin, vuohiin, sikoihin, lampaisiin, ylämaankarjaan, kaneihin, kissoihin, koiriin, strutseihin sekä moniin muihin lintuihin. Näet myös maailman suurimman ja pienimmän hevosrodun, uhanalaiset lapinlehmät sekä erittäin harvinaiset villasiat. Konijänkän kotieläinpihalta löydät yli 100 eläintä!

 


PIENI KANSANI LAULU –musiikkinäytelmä syyskuussa perjantaisin ja lauantaisin kolmena viikonloppuna Ihmisen Ringissä.

 

Ja ruskan jälkeen alkaa kaamos ja valmistautuminen talveen ja hiihtokauteen.


ENSILUMENLATU avataan 1.10.2010

 

Vuodenajat seuraavat toisiaan, mutta Ylläksellä ei tarvitse odottaa talvea suksille nousuun – lokakuun alussa avataan tunturinrinteeseen ensilumenlatu! Hyvin luistavaa latua kelpaa kiertää loppusyksyn pastellinsävyisissä maisemissa.

Lisätietoja: www.yllas.fi • puh. 040 570 9666

 

 

TALVIKAUDEN AVAJAISIA vietetään 19.-21.11.2010

 


 

13.5.2010 Kalastamaan Ylläkselle!

Ylläksellä ja sen ympäristössä on runsaasti hyviä kala-apajia. Tässä muutamia.

 

ÄKÄSJOKI - KESÄNKIJÄRVI 

Äkäsjoki saa alkunsa Äkäsjärvestä. Se laajenee Äkäslompolon kylässä lompoloksi, mikä tarkoittaa levennystä joessa. Muonionjoen mahtavaan virtaukseen Äkäsjoen vedet liittyvän Äkäsjoensuun kylän kohdalla. Lähes viisikymmentä kilometriä pitkä Äkäsjoki tarjoaa paljon hyviä koskia ja pitkiä rauhallisempia osuuksia ärhäköiden taimenten ja harjusten pyydystämiseen. Viimeisinä kesinä taimensaaliit ovat olleet hyviä. Tarjolla on sekä järvi- että meritaimenta. Lisäksi Äkäsjoessa on siikakanta.

Kesänkijärven maisemat eivät jätä ketään kylmäksi ja rantaan pääsee autolla. Kesänkijärveen istutetaan vuosittain pyyntikokoista kalaa, mm. kirjolohta. Järvestä saa myös taimenta, siikaa (isoakin), haukea ja ahventa. Kesänkijärven kalastusluvan hinta on 6€/3h, 8€/vrk, 20€/vko, 50€/kausi (kalenterivuosi). Kalastusluvan voi ostaa myös matkapuhelimella. Ohjeet löytyvät Villin Pohjolan sivuilta Kesänkijärvi-Äkäsjoki kohdalta. Kesänkijärvellä on liikuntarajoitteisille suunnatut kalastus/venelaiturit(2kpl) sekä laavukonaisuus. Laavu sijaitsee järven itä-päässä, jonne kulku tapahtuu joko vesitse veneellä tai rannantuntumassa kulkevaa luontopolkua pitkin. Veneitä vuokraa Ylläksen Yöpuu.


MUONION- JA TORNIONJOKI


Muonion-Tornionjoki eli "Väylä", on viime vuosina noussut jälleen hyväksi lohijoeksi. Satoja kilometrejä pitkällä joella riittää tilaa suurellekin määrälle lohenpyytäjiä. Useimpien lohestajien naama on levinnyt vehnäselleen, kun vaappuun, peltiuistimeen tai perhoon on iskenyt ankarasti tappeleva kalojen kuningas. Rajaväylän tavoitelluin kala on tietysti lohi, mutta myös harri käy kiivaasti vieheisiin. Suurimmat väylästä nostetut lohet ovat painaneet reippaasti yli 20 kg.

Lisätiedot Villi Pohjola

 

 

JOKIJALAN LOHENSOUTUKILPAILUT 3.-4.7.2010 Kolarissa Muonionjoella

 

Itämeren lohella on yksi kotijoki ylitse muiden: Tornion–Muonionjoki. Niinpä on luonnollista, että Väylän varrelle on syntynyt lukuisia kalastuskilpailuja, joista Kolarin Jokijalan lohensoutu on yksi suosituimmista. Arvokkaan pääpalkinnon kuittaa suurimman kalan saaja. Palkinnoille voi päästä kuka vaan – lähde siis kokeilemaan alkaako vapasi tanssia lohen tahdissa!


LAINIOJOKI
Lainiojoelle pääset Ylläsjärvi-Kittilä tien varrelta. Joesta voit pyytää mm. tammukkaa ja harria. Taimenkaan ei ole harvinainen saaliskala.

PYHÄJÄRVI
Pyhäjärvi tarjoaa kauniit puitteet kalastaa taimenia ja nieriöitä. Pyhäjärven kalastusluvan hinta: 6 €/ 3h, 8 €/vrk ja 30 €/vko. Kalastusaika koko vuosi. Pyhäjärveen voi ostaa kalastusluvan myös matkapuhelimella. Ohjeet löytyvät Villin Pohjolan sivuilta Pyhäjärven kohdalta.

AAKENUSJOKI
Alue sopii hyvin heitto- ja perhokalastukseen sekä retkeilyyn. Aakenusjoella voi kalastaa koko maan vieheluvalla, 15 €/vko,

30 €/kalenterivuosi (12 kk ostopäivästä). Nuorisokalastuslupa alle 18-vuotiaalle 5 €/viikko, 15 €/kalenterivuosi. Kalastusaika koko vuosi. Luvan voi ostaa myös matkapuhelimella. Soita haluamasi lupatyypin numeroon: viikkolupa 0600-820324 14,94 € + mpm (1-3 c), kalenterivuosi 0600-828062 29,97 € + mpm (1-3 c) (soitto pyydetään vahvistamaan #-merkillä). Alle 18-v viikkolupa 0600-820325 4,93 € +mpm (1-3 c), alle 18-v kalenterivuosi 0600-820326 14,94 € + mpm (1-3 c)


Kalastuslupia myy Luontokeskus Kellokas, Tunturintie 54, Äkäslompolo.
Vesistökohtaisen kalastusluvan lisäksi tarvitaan tosite maksetusta valtion kalastuksenhoitomaksusta.

 

 

12.5.2010 Sienestämään ja marjastamaan Ylläkselle!

SIENESTYS

Sienimetsään on hyvä varata ilmava kori ja korinsuojus sekä sieniveitsi ja jalassa on hyvä olla kumisaappaat. Ainakin Ylläs Adventures järjestää ohjattuja sieniretkiä Ylläksen luontoon. Retkillä kerätään tunnettuja kauppasieniä (kangas- ja haaparouskua, punikki- ja voitatteja, haperoita jne.). Sieniä opetellaan tunnistamaan ja opas kertoo myös miten ne esikäsitellään ja antaa ruuanvalmistusvinkkejä. Omin päin sienestävälle Ylläkseltä löytyy monenlaisia sieniä, alkukesästä kypsyvät herkulliset korvasienet ja heinä-elokuussa nousevat monet syksyn sienilajit maanpinnalle. Erityisesti kangasmetsissä viihtyviä kangasrouskuja ja tatteja on runsaasti, samoin karva- ja haaparouskuja, kehnäsientä ja punikkitatteja. Ylläksellä on monenlaista metsää (kangas-, koivu- ja mänty- sekä kuusikkometsiä), joten täältä löytyy runsaasti eri sienilajeja, jos vain sääolosuhteet sen sallivat eli vettä sataa riittävästi.

Jos olet korvasienten ystävä ja haluat itse niitä kerätä, löydät tuota alkukesän herkkua varmasti Ylläksen lähimetsistä. Satokausi vaihtelee vuosittain, mutta aina se ajoittuu toukokuun lopun ja heinäkuun alkupäivien välille. Parhaita korvasienipaikkoja ovat kivikkoiset ja jäkäläiset mäntykankaat, metsät, joissa on tehty hakkuutöitä muutama vuosi sitten ja polkujen ja metsäteitten varret. Yleensä paikat, jossa maan pinta on tavalla tai toisella rikkoutunut. Korvasientä esiintyy useampana värimuunnoksena. Hyvin vaaleanruskeasta aina lähes mustaan. Korvasieni on raakana TAPPAVAN MYRKYLLINEN! Myrkky häviää niistä, kun ne keittää kaksi kertaa 20 min/kerta. Välillä ja lopuksi sienet tietenkin huuhdellaan puhtaalla vedellä. Myös kuivatut korvasienet pitää keittää samalla tavalla ennen käyttöä. Huom! Luonnonolot vaikuttavat satoon! Joka vuosi ei ole hyvä korvasienivuosi.

 

MARJASTUS

Marjastusretkille ei paljon varusteita tarvita: kumisaappaat ja marjasanko riittävät. Hilloja eli lakkoja eli suomuuraimia kerätään heinäkuun puolestavälistä aina kuun loppuun. Mustikat kypsyvät seuraavaksi ja niitä löytyy paljon etenkin tuntureilta, jossa ne pysyvät hyvinä jopa syyskuulle asti. Puolukoita löytää parhaiten syyskuussa valoisilta vanhoilta hakkuuaukeilta ja karpalot kypsyvät myöhemmin syksyllä. Ylläksen metsät tunteva opas on turvallinen apu marjastaessa, jos pelkää eksyvänsä tms. Opas kertoo luonnosta, marjoista, eläimistä jne. Paikallinen opas löytää aina parhaimmat marjapaikat. Soita Ylläkseltä löytyy tunturin joka puolelta (hillat, karpalot) ja muutenkin seutu on marjoille otollista kasvupaikkaa.

Hilla, lakka, muurain, kukkii touko-kesäkuussa. Marjat kypsyvät pitkällä aikavälillä, kasvupaikasta ja sääoloista riippuen, heinäkuun lopusta aina syyskuun alkuun. Joka kesä ei tule runsasta hillasatoa, sillä monet seikat vaikuttavat marjomisen onnistumiseen. Näitä ovat esim. erilaiset tuhohyönteiset, kovat vesi- ja raesateet, halla jne. Mutta mikäli hilla saa kasvaa ja kehittyä ilman mainittuja haittatekijöitä, voidaan loppukesästä suunnata kulku kultaisina loistaville soille. Marjaämpärit täyttyvät pikavauhtia, ja vitamiineja riittää talveksi asti.

Hillasoiden lisäksi Ylläksen ympäristössä on runsaasti hyviä puolukka- ja mustikkamaita. Mustikkaa on erityisen runsaasti tuntureiden alarinteillä. Tuntureilla esiintyy myös runsaasti variksenmarjaa eli kaarnikkaa. Luonnollisesti edellä mainitut haittatekijät vaikuttavat myös näiden marjojen satoon.

 

28.2.2010 Tyytyväisten vieraittemme palaute

Palaute vkon 8/2010 vierailta

" Vietimme aivan uskomattoman lomaviikon Ylläksellä ja Ylläshillassa. Parempaa lomaa emme olisi voineet viettää. Ylläs on omaa luokkaansa palveluiden, palvelualttiuden sekä rinteiden ja latuverkoston suhteen verrattuna Pyhään, Leviin ja Rukaan.

Ylläshillamökki oli juuri sellainen kuin toivoimme ja antoi meille puitteet nautinnollisen loman viettoon. Erityisesti perheen ruoanlaittajat arvostivat keittiön varustelutasoa ja astiastoja. Jo nyt koko seurue haaveilee ensi vuoden hiihtolomasta ja mahdollisesta ruskalomasta.

Yritimme pitää mökkiä kuin omaamme ja siistiä jälkemme. Jos jälkeemme jäi toivomisen varaa, toivon, että otatte yhteyttä. Karvakuonomme nauttivat myös lomasta ja yritimme parhaamme mukaan korjata mahdolliset jäljet. Koiraladuilla liikkuminen antoi myös koiran elämään uusia ulottuvuuksia.

Kiitos!"