Etusivu
Ylläshilla
Kuvia
Hinnasto
Tekemistä
Ajankohtaista
Yhteystiedot
Varaus
Vuokrausehdot
Linkit
Kumppanit
 

Tekemistä

 

Tekemistä ja rauhoittumista

Seitsemän tunturin tienoo taikoo erilaisia elämän nautintoja kaikkina vuodenaikoina. Ylläksellä voi tehdä ja harrastaa hyvin monenlaisia asioita. Ylläksellä voi myös vain olla ja nauttia hiljaisuudesta.

Kesä, syksy ja ruska

Lappi on erinomainen matkailukohde myös kesällä. Ylläksellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja harrastusmahdollisuuksia on moneen makuun. Suosituimpia kesäharrastuksia Lapin raikkaassa luonnossa ovat kalastus, marjastus sekä patikointi ja retkeily, sauvakävely ja maastopyöräily. Ylläshilla on saanut nimensä Lapin tyypillisestä marjasta, joka on hilla, tunnetaan myös nimellä lakka ja suomuurain. Ylläksen alueen metsät ovat kautta aikojen olleet metsästäjien suosiossa.

Merkittyjä retkeilyreittejä taukopaikkoineen on Ylläksellä runsaasti ja upeaa nähtävää riittää! Merkittyjä sauvakävelyreittejä on 127 km. Retkeilyn lisäksi Ylläksen maisemiin pääsee tutustumaan esim. hevosella. Ratsastusretkiä järjestetään sekä kesällä että talvella. Katso myös www.yllas.fi

Ylläshilla suo mitä oivallisimmat mahdollisuudet osallistua kaikenlaisiin kesän aktiviteetteihin. Grillikodan takana on pulahduslampi. Raikkaassa tunturipurovedessä on mukava virkistäytyä vaikkapa saunan jälkeen.

Ruskan värit ovat unohtumattomat! Voit samota värikylläisessä luonnossa kymmeniä kilometrejä tai vaan istua mökin avoterassilla ja nauttia! Ruskan värit löydät myös Ylläshillan sisustuksesta.

Poroja, kuukkeleita ja muita Lapin eläimiä voit nähdä Ylläshillan pihalla.

Talvi, joulu ja uuden vuoden aika

Ylläksen talvisesonki alkaa jo marraskuussa ja jatkuu aina toukokuulle saakka. Iloiset talvikauden avajaiset ovat marraskuun lopulla. Rinteeseen ja laduille pääsee usein vielä äitienpäivänäkin! Ylläksen latuverkosto on Suomen kattavin: latuja on 330 kilometriä, joista 38 valaistuja. Ylläshillan pihasta pääsee suksilla hoidetulle latuverkostolle, jonne on matkaa vain noin 400 metriä. Rinteisiin pääsee laskettelemaan ja lautailemaan helpoiten omalla autolla, matkaa kertyy alle viisi kilometriä. Myös Skibussi liikennöi Äkäslompolon alueella, lähin pysäkki on 400 metrin päässä mökistä.

Ylläksen rinteet ovat Suomen Lapin monipuolisimmat ja niitä on 63. Muita harrastusmahdollisuuksia ovat mm. moottorikelkkailu (reittejä 410 km), koiravaljakko- tai poroajelu, ratsastus sekä pilkkiminen. Merkittyjä lumikenkäreittejä on 44km. Ylläksellä on myös runsaasti nähtävää sekä monenlaista kulttuuritarjontaa. Katso myös www.yllas.fi Ylläshilla on helppo kotipesä osallistua monenlaiseen talven tarjontaan. Ja mökissä on mukava käpertyä takkatulen ääreen.

Voit nähdä tähtitaivaan ja maagisen kuutamoyön! Voit nähdä ja kuulla revontulet!

Joulu on joulupukinmaassa tunnelmallinen ja unohtumaton! Lumi ja pakkanen ja joulun rauha kuuluvat jouluun. Ylläshillassa tunnet joulun lämmön aidoimmillaan.

Uudenvuoden aika on iloinen, luminen ja riehakas. Ylläshilla on menossa mukana.

Kaamos

Ylläshilla on hyvä paikka myös rauhoittumiseen tai hiljentymiseen. Mökki on rauhallisella paikalla ja Lapin luonto tarjoaa rikkumatonta hiljaisuutta ja avaruutta. Kaamosaika antaa tähän oman erityispiirteensä.

Kevät

Ylläksen kevätaurinko, hohtavat hanget, hiihtoladut ja rinteet kutsuvat! Ylläs tarjoaa iloista elämää lähes ympäri vuorokauden. Niin laduilla kuin rinteissä ja tapahtumissa tapaat iloisia ihmisiä ja löydät varmasti ystäviä. Ja monipuolista tekemistä riittää. Katso myös www.yllas.fi

Voit nauttia kevään huikeudesta myös hiljaisessa luonnossa.

Etäisyydet Ylläshillasta
Rinteet
 
n. 4,8 km
Ladut
 
pihasta/ Ollintien kääntöpaikalta
Valaistut ladut
 
n. 400 m
Kalastus
 
lähin Kesänkijärvi, n. 1 km
Kelkkareitit
 
n. 2,6 km
Skibussi
 
n. 400 m
Ruokakauppa
 
n. 2,6 km
Ravintola
 
lähin Raitismaja, n. 200 m (ruokapaikka)
 
Äkäshotelli n. 1,8 km, useita ruokapaikkoja, n. 2,6 km